Jegyzetek

Szeretünk szép helyekre eljutni és még a kevésbé szépeket is a legszebbnek mutatni. Szeretjük a hangulatokat, a bulikat és az emberek szépségét megragadni és megörökíteni.

 

Szeretjük az őszinte képeket. A kreatív fotózáson is igyekszünk természetes légkört teremteni, hogy önmagatokat lássátok majd viszont a képeken. Hisszük, hogy a legjobb képek így születnek. Költséghatékony megoldás, ha esküvőtökön a filmmel együtt kéritek a fotózást, mert így alacsonyabb áron tudjuk kínálni nektek és a fotózásnál már nem kell számolnotok az esetleges plusz órák költségével, az útiköltséggel, étkezéssel stb.

 

Természetesnek tűnő szinezést (color grading) használunk. nem szeretjük a divatos, nagyon karakteres színsémákat, amiket ,mint egy markáns tapétát, egy idő után megún az ember. Azt gondoljuk a képeknek nem az eltorzított színeivel, lerontott dinamikájával kell egyedinek lennie.

 

 

Segítség az esküvős kalkulátorhoz

+ 1 fotós: Az eseményt ez esetben két fotós végzi, egy női és egy férfi. A dolog előnye, hogy mindkét fotós többféle szemszögből és stílusban, férfi és női szemmel rögzíti a történéseket, így még változatosabb anyag készíthető. Ha egy esküvő létszáma 80 főnél nagyobb, akkor már érdemes két fotóson gondolkodni, hiszen az esküvős pár sem lehet ott mindenhol, mi viszont minden apró részletre odafigyelünk. Több szem többet lát…

+ 2 óra készenlét: Ez azt jelenti, hogy két órával többet vagyunk jelen és fotózunk az eseményen. Ez még több munkát és persze fotót eredményez. Ez az extra időt lehet egy másik napra is tenni ha a pár a jegyesfotózást (vagy kreatívat) nem az esküvő napján szeretné kérni.

Kivetítős slideshow: Az esküvőre egy 3000 Lumenes HD projektort (InFocus In118HDa) hozunk és slideshow formájában láthatóvá teszünk néhány, a nap kezdeti szakaszában vagy előző nap elkészült képeket.

Wedding highlights videó: profi operatőrünk a Nagy Nap minden részletéből felvesz egy-egy rövid jelenetet és ezt egy 5-10 perces, zeneileg is harmonikus, klipszerű filmmé komponálja. Erről további részleteket itt olvashatsz.

Drón felvételek: Drónos kollégánk madártávlatból örökíti meg az eseményeket egy DJI Mavic drón segítségével.

Letölthető file: Költségkímélő megoldásként a képeket akár letölthető óriás file formájában vagy hozott pen drive-ra is rá tudjuk másolni. Arra gondolni kell, hogy ez esetben a le- és feltöltés kissé időigényes lesz, mert egy átlagos esküvő teljes anyaga akár 16-25 GByte is lehet.

DVD lemezek: Manapság ugyan már kezd kimenni a divatból de erre is van lehetőség. A lemezeket egy hagyományos DVD dobozban, az esküvőhöz egyedileg, kézzel kiszerkesztett borítóval adjuk át. A képek mennyiségétől függően általában 3-8 DVD lemezre fér el a teljes anyag.

Kristály USB pen-drive: Az anyagot egy 16 vagy 32 GByte-os, kiváló minőségű pen-drive-on, egyedi díszdobozban adjuk át. A pen-drive végén egy kristály található, amely kék színben világít ha azt egy számítógéphez csatlakoztatjuk.

Kristály USB pen-drive + nagyított fotók: Az anyagot egy 16 vagy 32 GByte-os, kiváló minőségű pen-drive-on és egy nagyobb méretű. egyedi díszdobozban adjuk át. A dobozban a pen-drive mellett 10 db 15×20-as méretű (általatok kiválasztott) fénykép foglal helyet. A pen-drive végén egy kristály található, amely kék színben világít ha azt egy számítógéphez csatlakoztatjuk.

Átadott fotók száma minimum: Minden fotót átnézünk, beállítunk. Ideális esetben a felvételek nekünk is és a megrendelőnek is nagyon tetszik, de fontosnak tartjuk, hogy legyen elég anyag amiből lehet választani, mert az a tapasztalat, hogy bármilyen kiváló is a fotós, lehetnek olyan felvételek, amelyeket az esküvős pár fontosnak tart, annak ellenére, hogy a fotósnak nem biztos, hogy a kedvencei közé tartozik. A násznép számától, aktivitásától és az események dinamikusságától is függ, hogy mennyi kép készül. Ha két fotós dolgozik, akkor általában majdnem még egyszer ennyi felvételt készítünk. A fent leírt mennyiségek a minimumot jelölik, felső korlát nincs, azaz a körülményektől függően előfordulhat, hogy egy klasszikus csomagnál is készül 1500 db felvétel.

Rendelkezésre állási idő: Sok esküvői fotós a munkát eseményekre bontja fel. Nálunk ez nem így van, mi rendelkezésre állási időt számolunk, azaz a felajánlott időt lehet kreatív fotózásra, ceremónia vagy akár jegyes fotózásra is használni. Amit lényeges megemlíteni, hogy két külön napon is felhasználható az adott időmennyiség, a lényeg, hogy összesen meglegyen az adott óraszám. Egy gyakorlati példán kresztül illusztrálva, ha valaki 12 órás csomagot foglal, akkor mondjuk az esküvő előtti nap csütörtökön 2 órát jegyesfotózunk csak a párral, az esküvő napján pedig 10 órát felhasználunk a ceremóniákra és az ünnepségre. Esküvős csomagtól függetlenül, legkésőbb hajnal 2-ig fotózunk (utána már valószínűleg nem is biztos, hogy szeretnétek fotót arról ami akkor történik :)).

Papírképek: Ez 10×15 cm-es méretű papírképeket jelent, Kodak Royal prémium minőségű, fényes fotópapírra. Az áruk jelenleg 55 Ft/db. A fotózás végén a weboldalunkra kerülnek a képek egy jelszóval védett galériába, ahol ezek kijelölhetők, megrendelhetők. Esküvős csomag esetén csak a csomagban foglalt darabszámon felüli képekért kell külön fizetni. Más méreteket is elő tudunk hívni, egészen A4-es méretig, az ilyen jellegű igényeket a rendelés leadásakor a megjegyzés rovatban kell feltüntetni.

Prémium fotókönyv: Ez egy 14 kemény lapos 30×30-as méretű, kiváló minőségű, metál fényű fotókönyvet jelent. A borító anyagát és a rajta lévő fotót is egyénileg ki lehet választani. A fotókönyv tartalmát digitálisan szerkesztjük ki és azt a párnak átadjuk ellenőrzésre, mielőtt a nyomdába kerülne, így tudunk benne utólag javítani ha kell. Ezzel biztosítjuk, hogy mindenki azt kapja, amit igazán szeretne. Itt további információkat olvashatsz a fotókönyvünkről.

Internetes album: Egy jelszóval védett galériát hozunk létre minden párnak, ahol a képeket megnézheti ill. megrendelheti. Ez nagyon praktikus lehet olyankor ha a násznép kíváncsi a fotókra és nem akarunk állandóan képeket küldözgetni. A jelszó birtokában bárki hozzáférhet a képekhez. Az internetes album online elérhetőségét minimum 1 évig garantáljuk.

Digitális finomhangolás: Minden egyes fotót megnézünk, beállítunk, vágunk és ha kell retusálunk is (ha az 1 percnél többet nem vesz igénybe). Próbálunk a természetességre törekedni, nem szeretjük a túltolt színeket, a kimázolt, agyon-photoshoppolt arcokat.
Legalább a kreatív fotóknak (vagy az egész albumnak) elkészítjük a fekete-fehér és szépia változatát is külön, az eredeti változatok meghagyása mellett. Minden képnek továbbá lesz egy kicsi és egy nagyobb változata. A nagyot képelőhíváshoz vagy poszter nyomtatáshoz, a kisebbeket Facebook-ra, emailes kiküldésre ajánlatos használni.

Távolság Hévíztől: A főhadiszállásunk egyelőre Magyarországon, Hévízen (8380) található és innen indulunk az ország különböző részeibe. A csapat teljesen mobil, ha szükség van ránk Debrecenbe éppúgy elmegyünk, mint Keszthelyre, Horvátországba, Angiába vagy a tengeren túlra (külföldi munka esetén az utazási költség további megbeszélés tárgya.)

+ 2 óra: Ez a Prémium csomag része. Azt jelenti, hogy nem sokkal az esküvő napja előtt vagy után egy 2 órás fotózást (hívhatjuk kreatív vagy jegyesfotózásnak is) is adunk.

Meglepetés…: Ha elmondanám, akkor már nem lenne meglepetés… 😉